Grid Statistics

Interactief platform voor het maken, tonen en
delen van ruimtelijke statistieken.

Probeer nu gratis >

Download whitepaper >

Vierkantstatistieken conform CBS-specificaties

GISBlox Grid Statistics is een interactief platform voor het maken, tonen en delen van ruimtelijke statistieken. Fijnmazige ruimtelijke patronen brengt u snel in kaart, zonder inbreuk op de privacy van individuen. Zowel 'harde' data uit registratie-systemen, als zachtere 'belevingsgegevens' uit sociale media of een enquête kunnen waardevolle ruimtelijke patronen opleveren.

Lees verder >


Eenvoudig vergelijken

Aan elk vierkant in een vierkantstatistiek zijn statistische gegevens gekoppeld. Met deze cijfers kunnen gelijke gebieden van Nederland onderling vergeleken worden.

Open data

Productie van ruimtelijke statistieken brengt open data verantwoord in kaart, zonder inbreuk op de privacy van individuen. Deze zijn eenvoudig te delen buiten de organisatie.

Herbruikbaar

Gegevens van enquêtes, onderzoeken of sociale media kunnen hergebruikt worden als nieuw analyse- en presentatiemateriaal.

grafiek

Voor elke doelgroep

Voor iedereen die werkt met data en winst ziet in de samenwerking tussen 'geo', Business Intelligence en beleidsonderzoek.

Flexibele schaalniveaus

Analyse en presentatie van gridkaarten biedt de mogelijkheid om snel patronen te ontdekken in alle denkbare ruimtelijke schaalniveaus.

Maak kennis met de Grid Statistics-producten

Grid Studio

In een afgeschermde werkomgeving maakt u eenvoudig gridkaarten met behulp van een geautomatiseerde assistent waarmee u in een paar stappen een vierkantstatistiek berekent en visualiseert als gridkaart.

Gridkaarten kunt u downloaden als shapefiles of rasterbestanden voor nadere ruimtelijke analyse, of openbaar maken via Grid Viewer.

Aanmelden bij Grid Studio >

Grid Viewer

Een op maat gemaakte etalage voor het tonen en delen van vierkantstatistieken van uw eigen organisatie die geschikt zijn voor openbare publicatie.

Gridkaarten die in deze etalage geplaatst zijn, deelt u eenvoudig via sociale media. Daarnaast zijn de kaarten met één klik te openen en te bewerken in Grid Studio.

Openbare etalage >

Methodiek

De verantwoording over de gebruikte methodiek is te lezen in de Grid Statistics whitepaper. Deze bevat een uitgebreide beschrijving van de mogelijke calculaties, de architectuur van de GISBlox Grid Statistics-services, de beschikbare producten én wat de mogelijkheden zijn qua data-ontsluiting. Ter afsluiting volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen van de service.

Download whitepaper >

Documentatie

De GISBlox-bibliotheek bevat alle informatie die u nodig heeft om vierkantstatistieken te maken, zowel via Grid Studio als de API. Er staat onder andere in beschreven hoe u gridkaarten maakt op basis van verschillende methoden voor waarnemingen met hoge en lage ruimtelijke dichtheden. Ook wordt getoont hoe u vierkantstatistieken kunt downloaden in algemeen gebruikte bestandsformaten, waaronder rasterbestanden en shapefiles.

Bekijk de documentatie >

Ga vandaag nog aan de slag

Sluit een proefabonnement af op GISBlox Grid Statistics en ervaar wat deze service voor u kan betekenen.

Probeer nu gratis >